13 Ağustos 2016 Cumartesi

HTML Sıkıştırma Aracı - HTML Compressor Tools

Htlmyi Küçültün - Web site Hızlandırma

Merhaba, bugün ki yazımızda öncelikle sizlere ücretsiz sunduğumuz html sıkıştırma aracımızdan ve html boyut küçültmenin hakkında bilgilerden bahsetmek istedik.

Günümüzde Google vb. arama motorları algoritmalarında sürekli güncellemeler yapmakta olup, kullanıcılar için, seo kriterleri oluşturmaktadır. En önemli seo kriterlerinden biri de, sitenizin hızlı ve sağlıklı bir şekilde kullanıcılar tarafından ziyaret edilebilir, site içersinde gezinirken hız problemi yaşamamasıdır. Google bu seo kriteri için pek fazla önem vermektedir ki, Google PageSpeed Insights aracını faaliyete geçirmiştir. Google PageSpeed Insights aracı ile ilgili bilgiye bir önceki makalelerimizden ulaşabilir, ücretsiz olarak bu araçtan yararlanabilirsiniz.

Html sıkıştırma hakkında detaylı bilgiye sahip iseniz, hemen ücretsiz olarak bu linktek
HTML Sıkıştırma - HTML Compressor aracını kullanmaya başlayabilirsiniz.

HTML Sıkıştırma Nedir? HTML Dosyalarınızı Sıkıştırın, Web sitenizi Hızlandırın.


Html sıkıştırma sitenizi hızlandırmak için, önemli bir faktördür. Hepimiz internet üzerinde gezintilerde bulunduğumuz sitelerde kasma ve yavaş çalıştığında sinir olmaktayız ve siteyi terketmekteyiz. Biz bunu yapıyor isek, diğer kullanıcılar, kendi sitelerimizde bu sorunu yaşadığında neden bir daha ziyaret etme gereğinde bulunsun. Arama motorlarının başında gelen, Google, yahoo, bing, yandex vb. botları sitenizi ziyaret ettiğinde, siteniz hakkında hız ve ulaşabilme verilerini de test etmekte, sitenizin sıralamalar da yer almanız için, seo kriterinde hatalar bulduğunda, sizi arka sayfalarda veya sonuçlarında listelenip listelenmemenizi sağlamaktadır.
Sitenizin HTML dosyalarını sıkıştırın, web sitenizi hızlandırın ve arama motorlarında üst sıralarda yerinizi alın.

HTML nedir? 
HTML, bir programlama dili olarak tanımlanamaz. Zira HTML kodlarıyla kendi başına çalışan bir program yazılamaz. Ancak bu dili yorumlayabilen programlar aracılığıyla çalışabilen programlar yazılabilir.

HTML sıkıştırma aracımız ile html dosyalarınızı sorunsuz bir şekilde sıkıştırabilirsiniz. Diğer yöntemlere gelecek olursak.


Tarayıcı önbellekleme özelliğinden yararlanın


Tarayıcı önbelleme özelliğinden yararlanmak için, .htaccess dosyanıza bazı kodları ekleyerek JavaScript/Html/CSS dosyalarınızı küçültebilirsiniz. Aşağıdaki kodu .htaccess dosyanızın içine yerleştirin.
<ifModule mod_gzip.c>
mod_gzip_on Yes
mod_gzip_dechunk Yes
mod_gzip_item_include file \.(html?|txt|css|js|php|pl)$
mod_gzip_item_include handler ^cgi-script$
mod_gzip_item_include mime ^text/.*
mod_gzip_item_include mime ^application/x-javascript.*
mod_gzip_item_exclude mime ^image/.*
mod_gzip_item_exclude rspheader ^Content-Encoding:.*gzip.*
</ifModule>

Daha sonra yapmanız gereken ise, Önbellekmeyi aktifleştirmek.  Önbelleklemeyi Aktifleştirme için aşağıdaki kodları aynı şekilde, .htaccess dosyanızın içine yerleştirin.
## EXPIRES CACHING ##
<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresByType image/jpg “access 1 month”
ExpiresByType image/jpeg “access 1 month”
ExpiresByType image/gif “access 1 month”
ExpiresByType image/png “access 1 month”
ExpiresByType text/css “access 1 month”
ExpiresByType text/html “access 1 month”
ExpiresByType application/pdf “access 1 month”
ExpiresByType text/x-javascript “access 1 month”
ExpiresByType application/x-shockwave-flash “access 1 month”
ExpiresByType image/x-icon “access 1 year”
ExpiresDefault “access 1 month”
</IfModule>
## EXPIRES CACHING ##

Eğer wordpress tabanlı bir siteye sahip iseniz, bununla ilgili yakında sizlere en iyi önbellekleme ve sıkıştırma eklentileri hakkında geniş anlatımla makalemizi yayınlayacağız.

Güncellemelerden ve yeni hizmete girecek olan ücretsiz araçlar hakkında bilgilerden haber almak istiyorsanız, bizi sosyal medya hesaplarımızdan ve blog sayfamızdan takip edebilirsiniz. Takip ettiğiniz sürece yeni gelişmelerden haberdar olanlar arasında ilk kişilerden biri olacaksınız.

Yukarada sizlere site hızlandırma ve html sıkıştırma aracı ve html dosyalarını sıkıştırmanın faydalarından bahsettik. Eğer kafanıza takılan bir soru var ise, aşağıdaki yorum formundan yorum yaparak bizlere ulaşabilirsiniz.




Kaynak - Resouce : http://websitekaydet.com/html-sikistirma-araci-html-compressor-tools.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder