4 Temmuz 2016 Pazartesi

Link Analiz Sorgulama - Link Analizi Nedir?

Bu makalemizde sizlere, link analiz sorgulama aracımızı ve link analizi nedir hakkında bilgiler vermek istiyoruz.

Link Analiz Sorgulama aracımız ile sitenizin, sitelerinizin veya başka sitelerin linkini analiz edebilir. Bu sayede, toplamda sitenin içeriğinde kaç link var. Bunların kaç tanesi iç bağlantılar, kaç tanesi dış bağlantılar ve kaç adet dofollow link yada nofollow link bulunmaktadır, kolayca ve hızlı şekilde öğrenebilirsiniz.

Hemen bu linkteki; Link Analiz aracı ile sitelerinizin link analizi sorgulayayabilirsiniz.

Link Analizi Nedir - İç Dış Bağlantılar

Peki, Link Analizi Nedir?

Link analizi, seo kriterlerine göre şöyle diyebiliriz. Sitenizin ana sayfasında toplamda 100 adet link veya 100'den fazla link bulunması, google, yahoo, yandex, bing. vb arama motorlarının sevmediği bir şeydir ve iç bağlantılarınızın dışında ne kadar çok dış bağlantı bulundurmanız, kendi sitenize değil, yönlendirdiğiniz sitelerin değerini arttırmakta ve arama motorlarında yükselişe geçirmektedir.

İç Bağlantılar; Google ve diğer arama botlarına site içerisinde yol gösterip, tüm sitenizin daha hızlı, daha kolay bir şekilde indexlenmesi için en önemli araç iç bağlantılardır. Düzenli olarak, sitenizde iç bağlantılar kullanmanız, size çok yararlı ve faydalı olacaktır.

Dış Bağlantılar; Siteniz içerinde önerdiğiniz başka sitelerin url (Link) adresleridir. Ne kadar çok dış bağlantı kullanırsanız, siteniz için o kadar kötü olacaktır. Kullandığınız bağlantılar gerek Metin veya Resim üzerinden yapabilmektesiniz.  Dış bağlantı kullanmak yerine iç bağlantı kullanmanızı tercih etmekteyiz.

DoFollow; Sitenizden başka bir siteyi önerecek iseniz, ve bu siteye kefil oluyorsanız. Doğru bilgi içermektedir ve aradığınız şey budur, biz örneksite olarak bu siteyi bilgiyi öneriyoruz, diyorsanız. Dofollow bağlansını kullanırsınız.

Örnek; <a href=”http://websitekaydet.com” rel=”dofollow”>Web Site Kaydet</a>

NoFollow; Sitenizden başka bir siteyi önerecek iseniz, ve bu siteye kefil olmuyorsanız. Doğru bilgi olabilir veya olmayabilir aradığınız şey budur, diyemeyiz fakat şuanda biz örneksite olarak bu siteyi öneriyoruz, diyorsanız. NoFollow bağlansını kullanırsınız.

Örnek; <a href=”http://websitekaydet.com” rel=”nofollow”>Web Site Kaydet</a>

 

 

Kaynak - Resouce : http://websitekaydet.com/link-analiz-sorgulama-link-analizi-nedir.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder