11 Temmuz 2016 Pazartesi

Website Kaynak Kodu Alma - Ekran Görüntüsü Oluşturma

Bugünki ilk makalemizde sizlere webmasterların genellikle çok ihtiyacı olan iki webmaster aracımızı anlatacağız.
2 araca aşağıdaki linklerden ulaşabilir, hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Website Ekran Görüntüsü Alma - Kaynak Kod Alma

1. Website Kaynak Kodu Alma

İsminden de belli olduğu üzerer Website Kaynak Kodu Alma aracımız, sitelerin kaynak kodlarını sizin için hemen ulaşmanızı sağlayan araçtır. Kaynak kodunu öğrenmek istediğiniz sitenin Link(url) adresini yazın, kaynak kodu al butonuna tıklayın, anında kaynak kodu sizin için alınsın.

Kaynak Kodu Nedir?

Kaynak kodu (İngilizce: source code), herhangi bir yazılımın işlenip makina diline çevrilmeden önce insanların okuyup üzerinde çalışabildiği programlama diliyle ya da Assemblyle yazılmış halinin bir IDEde açılabilen ya da derlenebilen çalışabilir kaynak kod dosyalarının tümü.

2. Website Ekran Görüntüsü Oluşturma

Bu araç bir websitesinin kolay bir şekilde ekran görüntüsünü oluşturmanıza ve jpg, png formatlarında kaydetmenizi sağlayan araçtır. Günümüzde hepimiz, klavyenin Print Screen SysRq tuşuyla ekran görüntüsünü alıyor, daha sonra resim programları üzerinden, mesela paint, photoshop vb. programlara yapıştırıyor ve kaydediyoruz. Bu uzunca bir zamanda olabilir fakat websitesi ekran görüntüsü alma aracı ile bunu kolayca yapabilirsiniz. Ekran görüntüsünü almak istediğiniz, sitenin url(link) adresini yazın ve gönder butonuna tıklayın, hemen kolayca istediğiniz ekran görüntüsünü kaydedin.

Yeni araçlar ve güncel bilgiler için, bizden haberdar olmak için. Blog sayfamızı yada sosyal medya hesaplarımızdan bizleri takip edebilirsiniz.

Kaynak - Resouce : http://websitekaydet.com/website-kaynak-kodu-alma-ekran-goruntusu-olusturma.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder