27 Temmuz 2016 Çarşamba

Sayfa Otoritesi - Alan Adı Otoristesi

Eğer bir websiteniz var ise yada yazılarınızı yayınladığınız bir internet sitesi, arama motorlarında ön sıralarda çıkması için sayfa otoritesi (Page Authority) ve alan adı otoritesi (Domain Authority) çok önemlidir.

Page Authority - Domain Authority

İlk önce alan adı otoritesi ile başlayalım.
Alan adı otoritesi, alan adının oluşturulması, marka bilinci, markalaşması, ne zamandır aktif olduğu ve backlink yani geri dönüş linklerinin kalite olması ile arama motorlarının algoritmaları doğrultusunda incelemesi sonucu alan adınıza bir otorite belirler. Alan adınızın belirttiğimiz, otorite taleplerini geliştirdikçe değer yükselebilir veya tam tersi düşebilir.

Alan adı otoritesi, bir anda oluşabilecek çalışmaların, alan adınızın değeri değildir. Bu otorite zamanla oluşabilecek, yayında kaldığı süre gelişme ve değerlendirilebilecek bir yapıdır.

Eğer bir alan adına sahip iseniz, bu; "Alan Adı Otoritesi" Sorgulama linkinden sorgulayarak öğrenebilirsiniz.


Şimdi ise sizlere; Sayfa otoritesi (Page Authority) nedir, onu açıklayalım.

Sayfa otoritesi, geniş kapsamlı bir durumdur. Sayfalarınızın içeriği; özgün, seo kriterlerine uyumlu olmalı. Sayfalardan dışarı çıkış bağlantılarına ve sayfa içi bağlantılarına dikkat edilmeli ve bir çok kriterden oluşmaktadır. Sayfanızın veya sayfalarınızın otoritesi yüksek olması için dikkat etmeniz gerekenler ise, kullandığınız sayfa başlığı, açıklaması ve anahtar kelimeler, sayfa içeriğiyle uyumlu olmalı ve arama motorları botlarının algılaması ve incelemesi açısından anlaşılması için dikkatli yazılmalıdır. Sayfa ve sayfalarının otoritesi yüksek olmasını istiyorsanız, kısa vadede değil, uzun vadede bu etken maddelere uymalı ve eklemeler yapmalısınız.

Bir websiteniz var ise, ana sayfanızın ve içerik sayfalarınızın otoritesini bu linkteki; "Sayfa Otoritesi Sorgulama" aracı ile sorgulayabilir, değerini öğrenebilirsiniz.

 

Kaynak - Resouce : http://websitekaydet.com/sayfa-otoritesi-alan-adi-otoristesi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder